Online mailsystem på CBS flytter 18.000 brugere ud i skyen

Med en moderne, cloudbaseret mailplatform får skolens studerende adgang til flere nye samarbejdsmuligheder, samtidig med at it-driften mindskes. Løsningen, der er baseret på Microsoft Office 365 for Education, er blevet en stor succes og baner nu vejen for flere cloudløsninger på CBS.

Med VENZO som samarbejdspartner og teknisk ansvarlig besluttede CBS som de første i Danmark at udskifte et kostbart, forældet mailsystem med en cloudbaseret platform. Løsningen stod klar på under en måned og blev hurtigt taget i anvendelse af de 18.000 studerende, der nu har gavn af intuitive samarbejdsmuligheder, uanset hvor i verden de befinder sig.

Det er f.eks. nemt at tilgå mail og kalender eller samarbejde i særlige ”grupperum”, hvor som helst og når som helst. Systemet fungerer fint på både traditionelle pc’er og mobile enheder. 

Løsningens platform er baseret på Microsofts Office 365 for Education, tidligere kendt som Live@Edu, som tilbyder universiteter og andre uddannelsesinstitutioner en nem og sikker e-postløsning, der driftes og vedligeholdes af Microsoft. Forud gik en længere analyse og en benchmark i forhold til andre mulige løsninger, og valget af Microsofts Office 365 for Education var derfor velovervejet.

I forbindelse med installationen har man bl.a. anvendt Microsofts Identity Lifecycle Manager (ILM), hvilket har gjort det muligt at flytte brugerne fra den gamle mail-platform ud i skyen, samtidig med at de fortsat er en del af CBS’ administrative Exchange-miljø. På den måde fungerer skolens samlede mail-miljø stadig som en logisk helhed.

En opdateret digital infrastruktur er afgørende for et optimalt studiemiljø, og med den nye cloudbaserede løsning følger både en moderne platform og en styrkelse af it-netværket hos CBS. 

Vi havde et gammelt system, som skulle udskiftes. Derfor ville vi prøve en cloudløsning. Fordelene er, at hvor vi tidligere betalte en million kroner i licensudgifter for software om året, får vi nu en gratis løsning. Derudover opnår vi fleksibilitet, hvor man hurtigt kan skrue op eller ned for kapaciteten. Som uddannelsesinstitution har vi bestemte perioder med stort pres på, f.eks. når alle ved semesterstart logger på for at se deres skema. I år har vi ikke oplevet problemer (…) Løsningens succes betyder, at vi godt tør kigge i den retning med henblik på kommende udviklingstiltag.

Annie Stahel CIO under implementeringsforløbet, CBS

Teknologier i løsningen:

  • Microsoft Office for Education
  • Identity Lifecycle Manager (ILM)

Om kunden...

Copenhagen Business School – Handelshøjskolen i København – har ca. 18.000 studerende og modtager årligt yderligere ca. 1.500 udvekslingsstuderende. Med dette antal studerende samt ca. 1.300 fastansatte forskere og administrative medarbejdere er CBS en af de største handelshøjskoler i Europa.

Denne hjemmeside anvender cookies til trafikmåling og optimering af indhold. Læs mere

Acceptér og luk